Покривни термопанели

Покривни термопанели (покривни панели), изолационни панели

Покривният панел е секцията от материал, обикновено ламарина, която образува покрива на превозно средство. Дългата му ниска качулка беше впечатляваща, както и панелът с плосък покрив. Покривът е разделен на три секции - алуминиев панел на покрива, подсилените C колони и задното стъкло.

За покривно строителство в промишлеността и търговията, фирмата е в състояние да осигури листове с различна дебелина и дължина.
Все по-често вместо профилирани листове (неизолирани трапецовидни листове) се използват изолирани покривни панели. Тези панели се състоят от горен и долен лист, които обикновено са изработени от поцинкована боядисана стомана. Стандартните дебелини са склонни между 0,4 мм и 1,0 мм, което може да доведе до различни якости според нуждите. Възможно е също външните и вътрешните листове да са направени от алуминий или неръждаема стомана. В области, изложени на силен стрес, напр. за амоняк се използват и ECO панели, като алтернатива на изолирани покривни панели с поцинкована вътрешна повърхност, направена от стоманен лист. Вътрешната повърхност на тези панели е от алуминиево фолио с релефна мазилка. В допълнение, тези панели за покрив са по-евтини от конвенционалните покривни панели.

Изолацията има тенденция да се предлага както в полиуретан и полиизоцианурат (PUR и PIR), така и в каменна вата (известна също като минерална вата). Решението за избор на изолация отчита запалимостта и устойчивостта или структурни характеристики, като термична и влагозащита.
Често панелите на покрива имат структура на трапецовидна кутия. Има алтернативен вариант на гофриран профил (оформен в синусоида) и традиционна естетическа плочка.